A rostok nem csupán az emésztőrendszer szempontjából fontosak. A rostban gazdag ételek segíthetnek a cukorbetegség kezelésében és megelőzésében, illetve hozzájárulnak a szív-és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás és a vastagbélrák megelőzéséhez is. De milyen rostban gazdag ételeket fogyasszunk és mennyi rostra van szüksége a szervezetünknek naponta? Cikkünkből ez is kiderül.
A bélflórát alkotó jótékony baktériumok segítik az emésztést, a vitaminok felszívódását, sőt még az agyműködésre és a hangulatunkra is hatással lehetnek. Most megtudhatod, hogy milyen ételek és probiotikus készítmények fogyasztása javasolt a bélflóra helyreállítása érdekében.
A táplálkozás során bevitt energia 1/3-át az agyunk használja fel, a megfelelő működéshez pedig minőségi tápanyagokra van szüksége, így az étrendünk jelentősen befolyásolhatja az agyi teljesítményünket. Cikkünben bemutatjuk azokat a vitaminokat és egyéb tápanyagokat, melyek bizonyítottan hozzájárulnak a szellemi teljesítmény maximalizálásához, segítik a koncentrációt, a memóriát és a tanulási képességet.
A kiegyensúlyozott étrend kialakítása és a napi vitaminbevitel biztosítása nem mindig egyszerű feladat a gyerekeknél. Most segítünk eligazodni a milligrammok, mikrogrammok és napi egységek világában és bemutatjuk, mely vitaminokra miért és milyen dózisban van szükségük a gyermekeknek, illetve milyen forrásból tudjuk ezt a leghatékonyabban biztosítani számukra.
Ha rosszkedvűek és letörtek vagyunk nagy a kísértés, hogy édességekkel próbáljuk feldobni a hangulatunkat. Pár kocka csoki gyors vígaszt hozhat a bánatra, azonban vannak olyan ételek, melyek rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a hangulatunk kiegyensúlyozott lehessen.
Most ezek közül mutatunk be néhányat, hogy legközelebb, ha egy borús téli napon rád tör a rosszkedv tudd, hogy valójában mire van szüksége a szervezetednek.