Hajvitaminok, hajnövesztők
Hogyan lehet hosszú és egészséges hajad? 

Hajvitaminok, hajnövesztők

Szerző: Herédi Alexa
Vitaful.hu

Lektorálta: Hardy Attila 
Vitaful.hu

Tartalomjegyzék

  • Bevezető
  • Hogyan hatnak a hajnövesztő szerek?
  • Miért hullik a hajad?
  • Milyen praktikákat vethetsz be a gyorsabb hajnövesztés érdekében?
  • Milyen vitaminokra van szüksége a hajadnak?
  • Mit NE tegyél, ha meg szeretnéd őrizni a hajad szépségét?
  • Összefoglaló

Bevezető 

A hajunk átlagosan 1-1,5 centit nő egy hónapban, tehát ha türelmes vagy, egy évben akár 18 centit is nőhet a hajad külső segítség nélkül. Ehhez azonban az is kell, hogy a hajvégeid ne töredezzenek el, vagyis a hajápolásra is külön figyelmet kell szentelned.

Szeretnéd felgyorsítani ezt a folyamatot? Erre is van megoldás!

Cikkünkben most bemutatjuk neked a leghatásosabb hajnövesztő praktikákat és azt is megtudhatod, hogyan táplálják az egyes vitaminok és ásványi anyagok a hajhagymáidat. Ha te is hosszú, dús és egészséges hajat szeretnél, görgess tovább!  😊

Gyors hajnövekedés

Van pár praktika, mellyel felgyorsíthatod a hajad növekedését 

Hogyan hatnak a hajnövesztő szerek?

Egyre több hajnövesztő és hajhullást gátló készítmény kapható a piacon, azonban ezek nem mind egyformán fejtik ki a hatásukat. Egyes szerek kívülről stimulálják a hajhagymákat, míg mások belülről táplálják azokat. 

Az, hogy a hajad milyen gyorsan nő, alapvetőleg a genetika határozza meg, illetve a hajhagymáid és a fejbőröd egészsége. 

A hajhagymáidat elsősorban belülről, a fejbőrödet kívülről tudod táplálni. 

A hajnövesztő samponok, hajszeszek és tonikok a fejbőr vérkeringését serkentik, annak érdekében, hogy a hajhagymáid kívülről minél több tápanyagot fel tudjanak venni a fejbőr hajszálereiből.

Ehhez viszont az is kell, hogy a szervezeted semmilyen tápanyagban ne szenvedjen hiányt. Erre nyújtanak megoldást a hajhullás elleni vitaminkészítmények

Ha javul a hajhagymák tápanyagellátása, azzal nem csak a hajhullás folyamta lassul le, hanem az új, erős hajszálak növekedése is látványosabb lesz. 

A hajszálaid elszarusodott fehérjéből (keratin) és vízből állnak. Sokat azért látják úgy, hogy nehezebben nő a hajuk az átlagnál, mert a sérült hajvégeik folyamatosan eltöredeznek. Ezen szintén úgy tudsz segíteni, ha kívülről ápolod a hajadat megfelelő sampon, balzsam, hajpakolás vagy hajolaj rendszeres használatával. 

Ha biztosítod a hajhagymáid számára szükséges tápanyagokat, és gondoskodsz a fejbőröd megfelelő hidratáltságáról és vérellátásáról (ehhez sokszor egy fejmasszázs is elegendő), akkor hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a hajad optimális ütemben növekedjen. 

Hajnövesztő szerek

Ha javul a hajhagymák tápanyagellátása, a hajad gyorsabban és egsészégesebben főg nőni

Miért hullik a hajad?

Vitaminkészítményekre és hajnövesztő szerekre nem csak akkor lehet szükségünk, ha úgy érezzük, hogy hibát követtük el, miután levágattuk a hajunkat, hanem akkor is, ha erős hajhullással küzdünk. A hajhullásnak számos örökletes és egészségügyi oka is lehet, erről már egy korábbi cikkben is írtunk. 

Most kizárólag arról fogunk beszélni, milyen életmódbeli változtatásokat tudsz tenni azért, hogy kevsebb hajszálat találj a fésűd fogai között, illetve milyen rossz szokásoktól kell megszabadulnod annak érdekében, hogy hajad dús és egészséges maradhasson. 

A hajnövekedés mértéke függ: 

  • az életkorodtól
  • a hajtípusodtól
  • az általános egészségi állapotodtól
  • a genetikai tényezőktől
  • hormonális változásoktól
  • a hajápolási ritunodtól

💡 A hajhullás gyakori oka a tápanyaghiány, mely a hosszútávú egészségtelen életmód vagy egy drasztikus diéta miatt alakulhat ki. 

1) Vitaminhiányod van

A hajhullás gyakori oka a vitaminhiány, ez a probléma ugyanis a népesség nagy százalékát érinti. A hajhagymáid egészségének megőrzéséhez minden évszakban szükség van a megfelelő vitaminpótlásra melyben a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett egyes vitaminkészítmények is segítségedre lehetnek.

A hajad számára a legfontosabb vitaminok és nyomelemek az A-, E- és D-vitamin, a biotin (B7-vitamin), a B12-vitamin, valamint a jód, a cink és a vas, melyek szerepéről a következő részben olvashatsz részletesebben.

Ha ezekből biztosítod a napi szükséges mennyiséget a szervezeted számára, akkor elkerülheted, hogy a vitaminhiány miatt az átlagosnál több hajszálad hulljon ki.  

Hajhullás vitaminhiány

A vitaminhiány miatt az átlagnál több hajszálad hullhat ki

2) Sokat stresszelsz

Fontos, hogy a mentális egészségedre is elég energiát szentelj, ugyanis ha túl sokat idegeskedsz és nem alszol eleget, a hajad és a bőröd is jelezni fogja, hogy itt a pihenés ideje.

Az állandó stresszes állapot nem csak az immunrendszeredet, hanem a hajhagymáidat is legyengíti. Ennek hatására gyakran alakul ki úgynevezett diffúz hajhullás, mely a hajas fejbőr egészét érinti. 

A tartós stressz továbbá hozzájárulhat az autoimmun betegségek, köztük a foltos kopaszodást okozó alopecia areata kialakulásához is. 

Szerencsére a stressz okozta hajhullás könnyen kezelhető, ha kiiktatod az életedből a feszültséget okozó tényezőket, figyelsz a kiegyensúlyozott táplálkozásra és legalább 8 órát alszol naponta. 

3) Gyakran hordod copfban a frizurádat vagy túl nagy hőnek teszed ki

 A szoros copf, a konty vagy a szoros fonatok szintén károsítják a hajhagymákat és hajvesztéshez vezethetnek. Ugyanez a helyzet a hajszárítók és a hőalapú hajformázók gyakori használatával.

Azt javasoljuk, hogy amikor csak teheted, engedd ki a hajadat (nyáron is inkább lazább copfban hordd) és hajszárítás vagy hajvasalás előtt minden esetben használj hővédő készítményeket. Persze a legjobb, ha teljesen elhagyod a hajszárítót és a szabad levegőn szárítod meg a hajadat.

Hajhullás okai

Számos rossz szokásunk vezethet hajhulláshoz

Milyen praktikákat vethetsz be a gyorsabb hajnövesztés érdekében?

A legfontosabb tehát, hogy belülről tápláld a hajadat, azonban van néhány praktika, melyet már régóta használnak a hajnövesztésre és a kopaszodás megelőzésére. 

💡 A koffein és a ricinusolaj is elősegíti a hajnövekedést. Kiváncsi vagy hogyan használhatod őket? Most ez is kiderül. 

Ricinusolajos hajpakolás

Az egyik legismertebb hajnövesztő "csodaszer" a ricinusolaj. 

A ricinus (Ricinus communis) a kutyatejfélék (Euphorbiaceae) családjába tartozó, örökzöld, lágy szárú növény. Eredeti előhelyén, a trópusokon a 10-12 méteres magasságot is képes elérni.

Nagyon gyorsan nő és ezt a tulajdonságát hajpakolásként alkalmazva a haj számára is képes átadni.

Hogyan?  

A növény zsíros olajokat tartalmaz a ricinolsav trigliceridjeivel, a mag pedig az erősen mérgező ricin fehérjét és a kevésbé mérgező ricinin piridin-alkaloidot.

Mérgező magjából hideg sajtolással ricinusolajat készítenek, melyet eredetileg hashajtóként használtak, mivel vérbőséget okoz.  De éppen ezért manapság már egyre többen használják hajpakolás formájában hajhullás csökkentésére, hajnövekedés serkentésére és a hajvégek töredezettségének helyreállításásra.

A ricinusolajat bármelyik gyógyszertárban beszerezheted pár száz forintért, és mivel nem kell belőle sok, egy pár dl-es kiszerelés is sokáig elég lesz. 

Nagyon sűrű olajról van szó, ezért használat előtt érdemes kicsit felmelegíteni, hogy könnyebben fel tudd vinni a hajra. 

A ricinusolaj használata:
Keverj össze egy evőkanál ricinusolajat valamilyen vivőolajjal (jojobaolaj, argánolaj, vagy akár olivaolaj) és masszírod bele a fejbőrödbe. Fóliával vagy törölközővel tekerd körbe a hajadat és hagyd hatni az olajat legalább pár óráig. A legjobb, ha egész éjszakára fent hagyod, mivel 6-8 óra alatt tudja leginkább kifejteni a hatását. 

Ezután alaposan moss hajat (meglehetősen nehéz kimosni, lehet, hogy többször is meg kell ismételned a samponozást). Alkalmazd ezt a hajpakolást hetente kétszer, hiszen a ricinusolaj áldásos hatásainak köszönhetően akár 3-4 centit is nőhet a hajad havonta!

Bár tudományos magyarázat egyelőre nincs a ricinusolaj jótékony hatásaira, nők ezrei számoltak be lenyűgöző eredményekről, ezért egy próbát mindenképpen megér. 

Ricinusolaj hajra

A ricinusolajat a szemöldököd és a szempillád erősítésére is használhatod

Koffeines hajpakolás

Az egyik legismertebb hajnövekedést serkentő hatóanyag a koffein, melyet számos hajnövesztő sampon alapanyagaként is használnak.

Nem kell azonban több ezer forintot kiadnod egy samponra, ha te is szeretnéd kihasználni a koffein jótékony hatásait. Elég ha van otthon egy csomag kávéd..

Sajnos csupán a kávézástól nem fog megnőni a hajad, azonban készíthetsz hajnövekedést serkentő koffeines hajpakolást házilag is. 

Mire lesz szükséged?

•Két evőkanál őröld kávéra vagy kávézaccra
•Olívaolajra vagy argánolajra
•Fokozhatod a hatást ricinusolajjal is!

Keverd össze a kávét vagy a kévázaccot az olajokkal és vidd fel a hajtöveidre. Alaposan oszlasd el a fejbőrödön és masszírozd bele. A pakolást hagyd fent 2-3 óráig a legjobb hatás érdekében.

A koffein serkenti a hajhagymák vérellátását, így hatékonyabban tudják felvenni a növekedéshez szükséges tápanyagokat. 

Fejbőrmasszázs

Ha zsírosodásra hajlamos a hajad és nem akarod plusz olajokkal és hajpakolásokkal még inkább elnehezíteni, már azzal is sokat segíthetsz, ha naponta gyengéden
átmasszírozod a fejbőrödet. 

A fejbőr masszírozása bizonyítottan segít a hajhullás csökkentésében és fokozza a vérellátást. A különböző kultúrákban már az ősidők óta alkalmazzák az egészséges hajnövekedés érdekében. 

Hogyan csináld?

Fésüld át a hajadat, majd halántékodnál kezdve óvatosan masszírozd át az egész fejbőrödet az ujjbegyeiddel. Ha szeretnél, használhatsz hozzá argán-vagy ricinusolajat, de olaj nélkül is képes kifejteni jótékony hatását.

Ha végeztél, masszírozd át a nyakadat és a vállaidat is,  mivel ez segít a stressz csökkentésében és a ellazítja a nyaki izmokat. 

Milyen vitaminokra van szüksége a hajadnak?

Amint már említettük, a hajnövekedés egyik legfontosabb feltétele a megfelelő tápanyagellátás. Hiába növeled a fejbőröd vér-és oxigénellátottságát a korábban felsorolt praktikákkal, ha a szervezeted hiányt szenved a létfontosságú vitaminokból és nyomelemekből. 

Most megtudhatod, melyik az a 10 vitamin és 2 nyomelem, melyet mindenképpen pótolnod kell, ha hosszú és dús hajat szeretnél. Ha még több információra vagy kíváncsi, a legtöbb vitaminról részletes leírást is olvashatsz a blogon

Vitaful Happy Hair premium minosegu hajvitamin 10 fele vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel es joddal. 100% vegan, laktoz-, szoja- es glutenmentes, nem tartalmaz tartositoszert sem mesterseges színezeket!
Vitaful Happy Hair premium minosegu hajvitamin 10 fele vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel es joddal. 100% vegan, laktoz-, szoja- es glutenmentes, nem tartalmaz tartositoszert sem mesterseges színezeket!
Vitaful Happy Hair hajvitamin fantasztikus vadcseresznye izu zseles gumivitamin - 10 fele vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel es joddal a szepseges es egeszseges hajert.
Vitaful Happy Hair premium hajvitamin a gyorsabb hajnovekedesert, erosebb hajert es kormokert, hidratalt fejborert.
Vitaful Happy Hair hajvitamin gumivitamin 100% vegan, laktoz-, szoja- es glutenmentes, nem tartalmaz tartositoszert sem mesterseges szinezeket!
Vitaful Happy Hair hajvitamin fantasztikus vadcseresznye izu zseles gumivitamin - 10 fele vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel es joddal a gyonyoru es egeszseges hajert.
Vitaful Happy Hair hajvitamin elonye sok mas gumivitaminnal szemben a finom iz, borbarat, 100% vegan, kedvezo ar.
Vitaful Happy Hair hajvitamin tobb mint 10000 elegedett vasarlo.
Vitaful Happy Hair hajvitamin - egy doboz 120 darab gummyt tartalmaz, ami 2 hónapra elegendo.
Happy Hair hajvitamin - finom, puha, jo illatu gumi szivecskek, amelyeket elvezet fogyasztani, nap mint nap.
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin

Happy Hair Hajvitamin

A Happy Hair zselés gumivitamin - 10 féle vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel és jóddal az erős és egészséges hajért. 

A fantasztikus, vadcseresznye ízű zselés-gumicukor 100% vegán, laktóz-, szója- és gluténmentes, nem tartalmaz tartósítószert sem mesterséges színezéket!

Egy doboz 120 darab gummyt tartalmaz, ami 2 hónapra elegendő!

Próbáld ki kockázat nélkül - 100% elégedettségi garanciával! 

View Details

A-vitamin (retinol)

Az A-vitamin a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) közé tartozik. Az ételekből származó A-vitamint a máj raktározza el, később innen tudja hasznosítani a tested.  

A szervezeted minden sejtjének szüksége van A-vitaminra, és ezalól a hajad, a tested leggyorsabban növekedő része sem kivétel. Az A vitamin-hiány következtében a fejbőr is kiszárad, ami gyakran a hajhullás kiváltó oka. Ha minden nap gondoskodsz a megfelelő vitaminpótlásról, azzal hidratálhatod a haj gyökerét, így az egészséges és dús lehet!  

B3-vitamin (Niacin)

A B3-vitamin egy nagyon fontos vízben oldódó vitamin, amely számos módon hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Többek között a szív, az agy, az idegrendszer és az anyagcsere normális működéséért is felel.

A retinolhoz hasonlóan a niacin is hozzájárul a bőröd és a hajad egészségének és szépségének fenntartásához. Egyik legfontosabb szerepe, hogy segíti a vér és az oxigén szállítását a fejbőrödbe és a szőrtüszőidbe, hogy azok megfelelően tápláltak legyenek. 

B5-vitamin

A B5-vitamin nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így hidratálja a fejbőrödet és csökkenti a fejbőr-irritációt.

B6-vitamin

A B6-vitamin a többi B-vitaminhoz hasonlóan fontos szerepet lát el a hajnövekedésben. Hozzájárul a fehérjék, a keratin és a melanin anyagcseréjéhez a szőrtüszőidben és segíti az egészséges fejlődésüket.

B9-vitamin (Folsav)

A folsavról leggyakrabban terhesvitaminok összetevőjeként hallhattál, azonban a haj egészsége szempontjából is nélkülözhetetlen. A folsavhiány ugyanis vérszegénységhez, hajhulláshoz és korai őszüléshez vezethet, ezért fontos a megfelelő mennyiséget biztosítani belőle.

B12-vitamin (Kobalamin)

Az állati eredetű élelmiszerekben található B12-vitamin részt vesz testünk valamennyi sejtjének anyagcseréjében és hozzájárul a haj, a bőr és a köröm egészségének fenntartásához.

Hajerősítő vitaminok

A hajunk egészsége szempontjából a B-vitaminok nélkülözhetetlenek 

B7-vitamin (Biotin)

A biotint nem véletlenül hívják a haj vitaminjának is. A biotinnal kapcsolatos kutatások egyértelműen rávilágítottak arra, hogy a biotin hozzájárul a szervezeted keratin-ellátottságához.

Mivel a tested csupán rövid ideig képes tárolni, fontos, hogy rendszeresen pótold! 

A dohányzás, a túlzott stressz és az emésztőrendszert érintő betegségek csökkenthetik az egyes vitaminok, így a biotin felszívódását is.

Ezért ha olyan tüneteket tapasztalsz (hajhullás, a haj elvékonyodása, fakóvá válása, kiütések), melyek biotinhiányra is utalhatnak, multivitaminokkal vagy kimondottan a hajad erősítésére szolgáló táplálékkiegészítőkkel is pótolhatod.

C-vitamin

A C-vitaminnal nem csak az immunrendszeredet, hanem a hajadat is erősítheted. A Antioxidáns hatásának hála segíti a vas felszívódását a hajhagymákban, és növeli a hajszálak ellenálló-képességét.

D-vitamin

A D-vitamin legjobban hasznosuló természetes formája a napfény, viszont a téli hónapokban, amikor nem jutunk elég természetes fényhez D-vitaminban gazdag ételekkel vagy táplálékkiegészítőkkel kell pótolni.

A hajunk egészsége szempontjából fontos szerepe van az új és a régi szőrtüszők stimulálásában. Hiánya esetén az új hajszálak növekedésében zavar léphet fel. 

E-vitamin

Az E-vitaminnal gyakran találkozhatsz arckrémek vagy testápolók összetevőjeként. Pótlása azonban belsőleg is nagyon fontos, ha biztostani szeretnéd a hajad, a bőröd és a körmeid szépségét.

Az E-vitamin ezen kívül erősíti az immunrendszeredet, védi az imaidat és a májadat, illetve segíthet megelőzni bizonyos neurológiai betegségeket.

Jód

A  jódhiány pajzsmirigy alulműködéshez vezethet, melynek egyik következménye, hogy a hajhagymák nem kapják meg a működésükhöz szükséges tápanyagokat. 
A jód jótékony hatással van a hajra, ugyanis elpusztítja a fejbőrt károsító gombákat, vírusokat és baktériumokat, ezzel pedig hozzájárul a fejbőr egyensúlyának fenntartásához. 
 
Emnellett erősíti a hajszálakat és a korai őszülés megelőzésében is hatékony megoldást jelenthet.  

Cink

A cink szintén pozitív hatással van a hajhagymákra, nem véletlen tehát, hogy a hajvitaminok egyik elmaradhatatlan összetevője.

A hosszútávú cinkhiány bizonyítottan hozzájárul a foltos kopaszodás kialakulásához, rendszeres pótlásával azonban elkerülhető ez a betegség és megállítható a hajhullás. 

Mit NE tegyél, ha meg szeretnéd őrizni a hajad szépségét?

Most már tudod, hogy milyen hajpakolásokkal gyorsíthatod a hajnövekedést és milyen tápanyagokat kell biztosítanod a szervezeted és a hajad számára. Van azonban pár rossz szokás, mellyel alááshatod az elért eredményeket, ezért jobb ezeket elkerülni. Nézzük mik ezek:

Mi az, ami tiltólistás?

  • Vizes hajat soha ne fésülj és ne dörzsöld törölközővel! A nedvességet inkább itasd fel egy leselejtezett pamutpólóval hajmosás után.
  • Ne használd a legmagasabb fokozaton a hajszárítódat! Inkább legyél türelmesebb és alacsonyabb hőfokon szárítsd a hajadat, de a legjobb, ha hagyod a szabad levegőn megszáradni. 
  • Kerüld az extrém diétákat, ezek ugyanis könnyen hajhulláshoz vezethetnek.
  • Ne használj túl sok hajlakkot és hajformázót, ezek szárítják a hajadat, így könnyebben eltöredezik. 
  • Ne hordd szoros copfban vagy kontyban a hajadat!
  • Ne a hajtöveidtől kezdve fésüld ki a hajadat, hanem alulról felfelé haladva. 
  • Ne kerüld a fodrászt! Ha növeszted is a hajadat, pár havonta 1-2 centit érdemes vágatnod belőle, így egészségesebbek lesznek a hajvégeid. 
Hajnövesztés tippek

Bánj gyengéden  a hajaddal és meg fogja hálálni! 

Összefoglaló

Összegezve tehát, hogyan segítheted elő a hajnövekedést?

  • Figyelj a tápanyagpótlásra és szedj hajerősítő vitamint!
  • Masszírozd át a fejbőrödet hetente legalább kétszer.
  • Használj ricinusolajos vagy koffeines hajpakolást.
  • Bánj óvatosan a hajaddal, amikor hajat mosol vagy fésülködsz.
  • Fogyassz legalább napi 2 liter tiszta vizet!
  • Ha száraz a hajad, ápold rendszeresen, így nem fognak eltörni a hajvégeid. 
  • Kerüld a hőt és nyáron használj kalapot, ha a napra mész.

Reméljük, hogy hasznosnak találtad a cikket és minden felmerülő kérdésedre választ kaptál.

Neked milyen tapasztalataid vannak a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk kommentben! 

Ajánlott Vitaful Termék

Vitaful Happy Hair premium minosegu hajvitamin 10 fele vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel es joddal. 100% vegan, laktoz-, szoja- es glutenmentes, nem tartalmaz tartositoszert sem mesterseges színezeket!
Vitaful Happy Hair premium minosegu hajvitamin 10 fele vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel es joddal. 100% vegan, laktoz-, szoja- es glutenmentes, nem tartalmaz tartositoszert sem mesterseges színezeket!
Vitaful Happy Hair hajvitamin fantasztikus vadcseresznye izu zseles gumivitamin - 10 fele vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel es joddal a szepseges es egeszseges hajert.
Vitaful Happy Hair premium hajvitamin a gyorsabb hajnovekedesert, erosebb hajert es kormokert, hidratalt fejborert.
Vitaful Happy Hair hajvitamin gumivitamin 100% vegan, laktoz-, szoja- es glutenmentes, nem tartalmaz tartositoszert sem mesterseges szinezeket!
Vitaful Happy Hair hajvitamin fantasztikus vadcseresznye izu zseles gumivitamin - 10 fele vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel es joddal a gyonyoru es egeszseges hajert.
Vitaful Happy Hair hajvitamin elonye sok mas gumivitaminnal szemben a finom iz, borbarat, 100% vegan, kedvezo ar.
Vitaful Happy Hair hajvitamin tobb mint 10000 elegedett vasarlo.
Vitaful Happy Hair hajvitamin - egy doboz 120 darab gummyt tartalmaz, ami 2 hónapra elegendo.
Happy Hair hajvitamin - finom, puha, jo illatu gumi szivecskek, amelyeket elvezet fogyasztani, nap mint nap.
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin
Happy Hair Hajvitamin

Happy Hair Hajvitamin

A Happy Hair zselés gumivitamin - 10 féle vitaminnal, biotinnal, folsavval, cinkkel és jóddal az erős és egészséges hajért. 

A fantasztikus, vadcseresznye ízű zselés-gumicukor 100% vegán, laktóz-, szója- és gluténmentes, nem tartalmaz tartósítószert sem mesterséges színezéket!

Egy doboz 120 darab gummyt tartalmaz, ami 2 hónapra elegendő!

Próbáld ki kockázat nélkül - 100% elégedettségi garanciával! 

View Details